A 2014. őszi fogadás feltételei

2014.02.16 18:58

Kedves Szülők és Diákok!

A német testvériskolánkkal a dusslingeni Karl von Frisch Gymnasiummmal több mint 15 éve vagyunk kapcsolatban.  2014. szeptember 21-27-ig fogadjuk német vendégeinket.

Testvériskola: Karl-von-Frisch-Gymnasium www.kvfg.de

Dusslingen, Baden-Würtenberg, Tübingentől  D-re

Fogadás: 2014. szeptember 21-27.

Kiutazás: 2015. április második fele vagy május eleje

Fogadás programja és költsége:

-          elhelyezés családoknál

-          a család biztosítja a szállást, étkezést és a családi nap programját

-          !!!!!! nem kell vendégszoba, külön fürdő, és terülj - terülj asztalkám, csak egyszerű vendéglátás

-          németül és angolul tanuló diák is jelentkezhet

-          jelentkezés feltétele:

A jelentkező részt vesz a teljes cserében, fizeti a felmerülő költségeket, lemondás esetén, ha maga helyett nem szervez be valakit, kifizeti a költségeket, a jelentkező a fenti tanévben nem érettségizik, de előrehozott érettségiző lehet. A foglalót ki kell fizetni, és ez vissza nem térítendő, lemondás esetén sem. A foglaló összege fogadásnál az első részlet, azaz 5000 Ft.  Kiutazásnál ez szintén az első részlet: 5000 Ft.

A programon való részvétel 2 részből áll: fogadás és kiutazás. aki elvállalja, az a teljes programon részt kell, hogy vegyen.

A fogadás költsége összesen: 20 000,- Ft. Ez minden belépőt, buszköltséget, menzai ebédet tartalmaz. A fogadás költségeit május 30-ig kell befizetni. Foglaló: 5000,- Ft, szeptemberi visszalépés esetén ezt az összeget a jelentkező nem kapja vissza! a foglaló befizetésének határideje február 28.

A költségeket lehet részletekben befizetni: 5000+ 3x5000,- vagy egy összegben.

A kiutazás várhatóan kb. 35 000 Ft (az összeg pontosan szeptemberre derül ki, és szintén részletekben lehet befizetni)

A programon való részvétel 2 részből áll: fogadás és kiutazás. aki elvállalja, az a teljes programon részt kell, hogy vegyen.

A fogadás költsége összesen: 20 000,- Ft. Ez minden belépőt, buszköltséget, menzai ebédet tartalmaz. A fogadás költségeit május 30-ig kell befizetni. Foglaló: 5000,- Ft, szeptemberi visszalépés esetén ezt az összeget a jelentkező nem kapja vissza! A foglaló befizetésének határideje február 28.

A költségeket lehet részletekben befizetni: 5000+ 3x5000,- vagy egy összegben.

 

A kiutazás várhatóan 2015. májusban lesz. Kb. 35 000 Ft.

 A kiutazás busszal kb. 12 óra.

A programok költségeit mindig a vendéglátó állja, tehát, ha kiutazunk a belépőket, az étkezést a németek fizetik. A buszunk és a biztosításunk árát pedig mi fizetjük.

Két évvel ezelőtt a kiutazó diákoknak lehetősége volt arra, hogy egy napot Bajorországban töltsenek és megnézzék a neuschwanstein-i kastélyt. Ha Önök jóváhagyják ezt a plusz programot, újra beiktatnánk. Ez persze növeli a költségeket. Nehéz pontos árat mondani, hisz a benzin és gázolaj ára naponta változik, de kb. 35000 Ft (busz, biztosítás) és kb. 30€ (szállás, vacsora, reggeli, ebéd csomag) lenne a kiutazás ára.

Részletfizetés:

Mind a fogadás, mind a kiutazás költségei nagyok ezért részletfizetésre van lehetőség. Az őszi fogadásra már most tavasszal gyűjtenénk a pénzt, hisz a tanévkezdés mindig nagy kiadással jár. Aztán 2012 telén kezdenénk el szedni a kiutazás árát.

Aki kedvet érez, hogy új barátokat szerezzen, gyakorolni szeretne egy idegen nyelvet, más embereket és kultúrát is szívesen megismerne, kérem, jelentkezzen.

Jelentkezési határidő: 2014. február 28. péntek

                                                                                                Köszönettel: Kiss Erika

06-20-39-50-880

erika.kiss80@yahoo.de